Wilt u een mooi onderhoudsvriendelijk gazon?

Speelgazon

Wij adviseren u speelgazon graszoden als u een onderhoudsvriendelijk gazon wilt.
Speelgazon bestaat uit sterke grassoorten die bestand zijn tegen intensief gebruik. Kinderen en dieren kunnen naar hartenlust ravotten en spelen zonder dat het gras hier van achteruit gaat.

Eigenschappen van het speelgazon:

 • Goed bestand tegen betreding
 • Goed bestand tegen droogte
 • Goed bestand tegen kort maaien
 • Een groot herstellingsvermogen
 • Minimaal onderhoud

 

Levering

Onze speelgazon graszoden worden standaard elke vrijdag geleverd, mits de temperatuur boven de 10 graden is en wij voldoende besteld hebben gekregen. Mocht u een grote partij aan gras nodig hebben, of zeker willen zijn dat u voldoende gras krijgt, bestel de zoden dan voor woensdag 10.00 uur

Graszoden
afmeting: 2.50 cm. lang bij 40 cm. breed
prijs per rol: € 3,50

 

Voorbereidingen

De grond moet 30 tot 50 cm omgespit worden zodat de grond vrij is van allerlei oneffenheden. Daarna laat u de grond inklinken. Na het inklinken van de grond moet de toplaag goed geëgaliseerd en aangedrukt worden. Er mogen géén snelwerkende meststoffen gestrooid worden om verbranding van de wortels te voorkomen! Indien de grond erg is uitgedroogd, is het raadzaam kort voor het leggen van de graszoden de grond goed nat te maken en de bovenlaag licht los te harken.

Het leggen van graszoden

Rol de graszoden zo dicht mogelijk tegen elkaar uit. Vul de naden tussen de zoden op met tuinaarde of potgrond. Om kleine oneffenheden weg te werken, kunt u de zoden na het leggen met een rol licht aanrollen.

TIP: Wacht niet te lang met het uitrollen van de zoden om broei te voorkomen. De zoden mogen maximaal 1,5 dag opgerold blijven.

 

Nazorg van de graszoden

Geef bij droogte, de graszoden de eerste weken voldoende water. Dit kunt u het beste ’s morgens en ’s avonds doen om verbranding te voorkomen. Advies: elke 2 dagen 10 tot 20 mm water.
Na ongeveer 7 dagen, afhankelijk van de groei, kunt u beginnen met maaien. Maai vooral de eerste weken niet te kort (4 à 5 cm maaihoogte). Daarna kunt u geleidelijk teruggaan tot een maaihoogte van ca. 2,5 cm. In de zomerperiode niet te kort maaien en regelmatig water geven om uitdroging tegen te gaan. Zorg dat uw maaimachine scherp en goed is afgesteld.

 • Bescherm uw gazon
  Een mooi gazon verdient bescherming tegen onkruid, ziekten, insecten, schimmels en bodemkruipers. Met eenvoudige maatregelen kunt u ervoor zorgen dat uw gazon mooi blijft. Ieder seizoen opnieuw.
 • Maaien
  Maai uw gazon 2 à 3 maal per week en voer het maaisel af.
 • Bemesten
  Bemest uw gazon regelmatig met de juiste meststoffen in het groeiseizoen.
 • Verticuteren
  Kam uw gazon 2 maal per jaar schoon (verticuteren). Daar is speciaal gereedschap voor. Zo krijgt het gras weer voldoende licht, lucht en water. Na het verticuteren eventueel doorzaaien.
 • Doorzaaien
  Zaai kale plekken door, zodat onkruiden geen kans krijgen in uw gazon. Gebruik hiervoor grasherstel van Ecostyle.
 • Sproeien
  Sproeien bij droog weer voor een mooi groen resultaat.

Komt u specifieke gazonproblemen tegen, vraag dan aan één van onze medewerkers om een passend advies.