Kamerplanten

Kamerplanten, terug van weggeweest!

Kamerplanten zijn weer hot en helemaal van deze tijd. Bij de industriële trend en de jaren 70 style mogen kamerplanten niet ontbreken. Buiten dat kamerplanten zorgen voor zuurstof in uw huiskamer, kantoorruimte of slaapkamer, maakt het een ruimte ook veel levendiger.

Bij tuincentrum De Huifkar heeft u een ruime keuze in zowel groene als bloeiende planten. Elke kamerplant is voorzien van een etiket met verzorgingstips en andere wetenswaardigheden. Mocht u bij het uitzoeken van uw planten er niet uitkomen, spreek dan één van onze medewerkers aan. Wij adviseren en helpen u graag .

 

 

 

Wat zijn de trendy planten van dit moment? 

kamerplanten

Succulenten en cactussen zijn weer helemaal van deze tijd en makkelijk in onderhoud. Met een paar vetplantjes en cactussen op een schaal, maakt u in een handomdraai een stoer tafereel. Simpel maar een echte blikvanger! Houdt u meer van een romantische sfeer? Vervang dan de vetplanten of cactussen door meer liefelijke planten, zoals orchideeën, cyclamen of varens.

Een paar grote kamerplanten in uw woning of kantoorruimte brengen een groene oase in huis of op uw werkplek. Door een aantal planten in een grote pot te plaatsen kunt u bepaalde gedeeltes natuurlijk afscheiden. Planten die hier uitermate geschikt voor zijn: Een Yucca Elefanthipes – palmlelie, een Monstera Deliciosa – gatenplant of een Dracaena – drakenbloedboom.

 

 

Nieuwkomers onder de kamerplanten.

kamerplantenEen echte nieuwkomer is de Pilea peperomioides – pannenkoekenplant. Zijn naam dankt de plant aan de ronde bladeren, in de vorm van een pannenkoek.

Deze decoratieve plant is makkelijk in onderhoud en goed te stekken. als u de plant één keer in de week water geeft zal hij het uitstekend naar zijn zin hebben.

 

Tips

  • Zet uw kamerplanten af en toe buiten voor een verfrissend regenbuitje. De kamerplanten knappen hier erg van op.
  • Geef uw kamperplanten eens in de twee weken wat plantenvoeding.
  • Planten met leerachtig blad en cactussen verdampen minder vocht, waardoor zij makkelijker in de zon kunnen.
  • Kruidachtige planten zijn goed geschikt voor de badkamer.
  • Lucht zuiverende planten zijn bijvoorbeeld: Een Spathifilium – lepelplant, een Phleboodium of ijzervaren of een Hedera – klimop.