Vogelhuisjes en vogelvoer

Helpt u ook de vogels de winter door?

Tuincentrum de Huifkar heeft een groot assortiment aan vogelhuisjes, zoals voedertafels, nestkasten en vogelvoer voor allerlei verschillende soorten vogels.

 

Vogelhuisjes en vogelvoer van Vogelbescherming Nederland.

Door het kopen van een vogelhuisje of ander product van Vogelbescherming Nederland help u het werk wat zij doen. Zo blijft de populatie in Nederland groot en kunnen wij genieten van alle gevederde dieren. Per product ontvangt Vogelbescherming Nederland een percentage van de verkoopprijs. De artikelen van Vogelbescherming Nederland voldoen aan strenge kwaliteits- en milieueisen.

 

de vogelbescherming 

 

 

 

Nestkasten

Veel vogels gebruiken graag een nestkast. Ze zijn blij met een plek om te nestelen of te slapen. Ook voor u is een nestkast een aanwinst. U lokt er vogels mee naar uw tuin of balkon. In de lente ziet u het ‘gezinsleven’ van de tuinvogels van dichtbij. Bovendien zien nestkasten er leuk uit. Er zijn heel veel soorten nestkasten te koop, voor mezen, voor spreeuwen, voor zwaluwen en steenuilen.

Waar moet u op letten?

  • Houtdikte minimaal anderhalve centimeter
  • Nestkast moet open kunnen om schoon te maken
  • Degelijke constructie met stevige ophanghaak
  • De juiste invlieg opening
  • Functionaliteit van de kast. Een design nestkast kan prachtig zijn, maar of de vogels een gedurfde vorm waarderen is de vraag. Felle kleuren zijn leuk, maar vallen des te meer op bij roofdieren en daardoor af te raden. Neutrale kleuren zijn beter doordat ze op gaan in de natuur, zoals groen, bruin en houtkleur.

 

Voedersystemen

U kunt ervoor kiezen het vogelvoer op de grond te leggen, maar veel vogels geven voorkeur aan een eetplekje boven de grond. Bovendien bieden de voersystemen bescherming tegen regen, hagel of sneeuw, waardoor het voer langer zijn kwaliteit blijft behouden. Bovendien kunt u de vogels lokken naar een plekje waar u ze goed kunt bekijken. Wij bieden tal van voersystemen. Een deel ervan is ontwikkeld in samenwerking met vogelbescherming Nederland. Indien u één van deze producten aankoopt gaat een deel van de opbrengst naar Vogelbescherming Nederland. Deze producten zijn herkenbaar aan het logo van Vogelbescherming Nederland.

 

Vogels voeren

Vogels kunnen nu wel wat extra’s gebruiken. Warm blijven in de kou kost veel energie. Door sneeuw en ijs is het voedsel voor vogels in de vrije natuur minder goed te vinden. Help daarom de vogels in uw tuin een handje.

  • Voer gevarieerd: Ook vogels houden van een veelzijdig menu. Voer bijvoorbeeld zaden pinda’s en vetbollen, maar ook rozijnen en appels. Geef geen vloeibare olie, margarine en zoute producten.
  • Voer op verschillende plaatsen: Mezen hangen graag aan een vetbol, vinken en merels scharrelen liever op de grond. Strooi daarom voer op de grond en voedertafel, maar hang bijvoorbeeld ook een voedersilo en vetbollen op.
  • Voor elke vogel wat wils: Iedere vogel heeft zo eigen eetgewoonten. Winterkoninkjes eten insecten en merels houden van rozijnen. Een pimpelmees hangt graag aan een vetbol en mussen en vinken eten zaden.
  • Water is geen probleem: Vocht is in de winter niet zo’n probleem voor vogels. Ze nemen gewoon een hapje sneeuw of rijp. Ook kunt u wat ijs vergruizen, zodat ze dit kunnen oppikken. Geef nooit melk, dit is erg ongezond.
  • Hang een nestkast op: Wanneer u nu een nestkast ophangt, kunnen vogels er alvast aan wennen, voor wanneer het straks lente wordt. En in de winter wordt een nestkast vaak als slaapplek gebruikt.