Met een gezonde dosis aandacht voor de waterkwaliteit en natuurlijke processen, zijn ingrijpende maatregelen niet nodig om de vijver mooi schoon te houden. Velda heeft oog voor het zelfreinigende vermogen van de vijver en ondersteunt dit met behulp van goede bacteriën. We maken producten, gebaseerd op het principe van bacteriële reiniging. Zonder chemische toevoegingen is de milieubelasting minimaal.

 

Bio-Activator

lost het vijverslib probleem op door twee natuurlijke componenten te combineren in de vijver. Zonder chemische toevoegingen wordt organisch materiaal afgebroken. Door het granulaat te activeren met reinigende bacteriën verdwijnt bodemvuil sneller. Giet de bacterie-emulsie over het materiaal, laat 5 minuten intrekken en strooi het mengsel gelijkmatig in de vijver.

Bladafval, plantresten en uitwerpselen van vissen kunnen de vijverbodem sterk vervuilen. Deze organische sliblaag is een voedingsbron voor algen in het voorjaar. Bio-Activator is de biologische methode om de vijverbodem schoon te maken.

 

Bacteriën reinigen het vijverfilter

Bacterial Filterclean is een bacterie-emulsie
voor de biologische schoonmaak van elk vijverfilter. Bacteriën doen het schoonmaakwerk, zonder moeite en zonder vieze handen! Giet deze vloeibare bacteriën in het vijverfilter over de plekken waar vuil zich ophoopt. Terwijl het filter in werking blijft, beginnen de bacteriën met de biologische afbraak van vuil. De water doorstroom verbetert en de filterende werking neemt toe.

Artikel geschreven door Velda

 

 

In de maand december is tuincentrum de Huifkar een aantal zondagen geopend van 12:00 – 16:00 uur.

Winkelen
Zin om er op zondag even rustig tussen uit te gaan, zonder alle hectiek van door de weeks? Kom gezellig winkelen en laat u door ons inspireren. Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Koopzondagen 

  • 03 december
  • 10 december
  • 17 december
  • 24 december

Bij Tuincentrum de Huifkar vindt u een groot assortiment aan kerstbomen. Ons assortiment bestaat uit gezaagde kerstbomen, potbomen en kunstkerstbomen.

Lees meer

Black Friday deal

Aanstaande vrijdag 24 november is het Black Friday. Op deze dag geven wij 25% korting op alle binnen- en buitenpotten. Deze deal is alleen op deze dag geldig.

Op woensdag 22 november wordt de hosting van onze website overgezet waardoor er deze dag geen bestellingen in de webshop geplaatst kunnen worden. Uiteraard kunt u wel telefonisch contact met ons opnemen of per e-mail een bestelling plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Kerst bij tuincentrum de Huifkar

Nog 36 dagen voordat het kerst is. De kerstbomen zijn versierd en de (led)kaarsjes staan aan. Dit jaar zijn de bomen rijkelijk versierd in allerlei thema’s. Laat je verwonderen door de kersttrends van 2023. Of u nou gaat voor een retro boom, natuurlijke materialen, een chique versierde kerstboom of een traditionele kerst. Kom gezellig langs en laat u inspireren. Heeft u vragen, wij helpen u graag.

 

In de maand november is er nog best het één en ander wat je kunt doen om de tuin winterklaar te maken.

Snoeien
De bomen met een vroege sapstroom kun je snoeien in november. Verder is het nu vooral een kwestie van opbinden, verstevigen en beschermen tegen de novemberstormen.

  • Tijd om de knotwilgen aan te pakken!
  • Heesters en bomen kun je, zolang het niet vriest, blijven snoeien.
  • De blauwe regen kun je terugsnoeien, tot ongeveer 10 cm vlak boven een knop.
  • De klimop terugsnoeien tot dicht tegen de schutting of muur.
  • Wacht niet tot januari bij de druif, berk, walnoot of esdoorn: de plant gaat dan bloeden.

Lees meer

Hoe laat je jouw Dahlia’s overwinteren.

Rooien
Het is aan te raden om de dahliaknollen uit de grond te halen om ze vorstvrij te bewaren. Wacht tot er een flinke nachtvorst is geweest en de plant bovengronds bevroren is. Knip daarna alle stengels tot 10 cm boven de knol af en veeg de aarde er af. Laat de knollen een tijdje goed drogen voordat je ze laat overwinteren.

Lees meer

In een vogelvriendelijk ingerichte tuin kan er prima jaarrond gevoerd worden, vogels zijn namelijk verstandige eters. Van nature gaan zij op zoek naar een gevarieerd menu en zullen vogels nooit alleen leven van het voer dat er aangeboden wordt. Lees meer

koopzondag herfst de huifkar

Tuintips 

In de herfst beginnen de bladeren langzaam te verkleuren en vallen van de boom. Wilt u volgend jaar ook weer volop van de tuin genieten? Dan doet u er goed aan om de tuin nu herfst klaar te maken. Met deze tips is de tuin goed voorbereid op de herfstachtige weersomstandigheden!

Lees meer

solarverlichting

Zoekt u mooie grondspots voor in de tuin en wilt u geen rompslomp van elektriciteitsbedrading, zoals bij wandverlichting of sokkellampen? Dan is solarverlichting precies iets voor u. Een solar lamp is een lamp die zich oplaadt met zonlicht. Met de opgewekte energie kan de lamp in het donker branden. Op onze afdeling hebben wij solar lampen in verschillende uitvoeringen. Zo kiest u duurzaam en milieubewust verlichting voor in de tuin.

 

Lees meer

Wat te doen in de maand september

September is nog een maand waarin u van de laatste zomer momenten in de tuin kan genieten. Denk aan de dauw die de ochtend versiert, de kleurige bessen en vlinders, de unieke nazomer lichtval en de vele tuinplanten die nog in volle bloei staan.

Gazon

  • De nazomer is het ideale tijdstip om een nieuw gazon aan te leggen of het bestaande gazon een opknapbeurt te geven. De zaden ontkiemen prima doordat de grond nog lekker opgewarmd is. Let erop dat er gesproeid wordt tijdens aanhoudende droogte. Een bemesting in het najaar heeft diverse voordelen en is in vele gevallen te verkiezen boven een voorjaarsbemesting.
  • Het gras groeit niet meer zo hard als in de afgelopen maanden, er hoeft daardoor vanaf nu minder gemaaid te worden. Maai het gazon ook niet meer korter dan 4 centimeter om zo ervoor te zorgen dat het gazon sterk de winter periode door kan.
  • Kleine kale plekken kunnen gemakkelijk hersteld worden door wat graszaad te strooien. Hark eventueel vilt uit, maak het oppervlak los en egaliseer.

Lees meer