Tuinhout

Onze tuinhout assortiment bestaat vooral uit Hillhout maar ook kunnen wij blokhutten en tuinhuisjes leveren van Universo. Vraag aan één van onze medewerkers voor het complete assortiment van onze leveranciers.

Schuttingen

Een schutting is niet alleen het antwoord op nieuwsgierige buren, je kunt er ook diepte mee aanbrengen in je tuin. Met een pergola creëer je een gezellige plek om te ontbijten, laat je hekwerk begroeien met een clematis of een druif. Natuurlijk is de trend. Een poort van vergrijsd hout, schuttingen van gevlochten wilgentenen, hekken van (gegalvaniseerd) betongaas begroeid met klimop. Met schermen van bamboe, riet, berkentakjes of heide kun je je eigen natuurlijke afscheiding maken. Er zijn ook houten louvreschermen voor buiten van Hillhout, die je kunt sluiten of openen, afhankelijk van je stemming.

Blokhutten en tuinhuisjes

Helemaal geen gek idee, een blokhut in je tuin. Heel handig voor de tuinspullen, maar vooral geschikt om al in het vroege voorjaar lekker in de beschutting van je eigen tuinhuisje van een glaasje te genieten. Tuinhuisjes zijn een echte toevoeging aan je buitenkamer, de kinderen kunnen er af en toe een nachtje kamperen! Een houten prieel staat heel romantisch en je benut de ruimte in je tuin optimaal.

Bescherming van uw tuinhout

Om uw tuinhout te beschermen tegen schimmel en houtrot hebben wij een assortiment producten van Hermadix. Schuurtjes, schuttingen en hekwerken van onbehandeld zachthout zijn gevoelig voor vervuiling, houtrot en schimmelvorming. Met de juiste behandeling is uw zachthout jarenlang bestand tegen de elementen. Ook verliest onbehandeld hardhout kwaliteit en het wordt makkelijk grijs en vuil. Geef hardhout daarom op een snelle en mens- en milieuvriendelijke manier een mooie uitstraling voor jaren met een behandeling van Hermadix. Voor de verzorging van bijvoorbeeld teakhout gebruikt u TOFF, een speciale teakolie. En voor het beitsen van hardhout kunt u kiezen uit de eigentijdse kleuren van Hardhoutbeits, of u gebruikt ons product EOFF, een speciale hardhoutolie.