45 jaar Tuincentrum De Huifkar

openingstijden

In 1972 begonnen Cor en Ada Groenewegen in hun kwekerij met de verkoop van planten en aardewerk. Een sigarenkistje was in die tijd voldoende om het geld in te bewaren.
In 1973 bleek het winkeltje al snel te klein, waardoor er 4 kappen extra werden omgetoverd tot winkel. De verkoop van planten en potterie werd verder uitgebreid met snijbloemen.
In het jaar 1976 kwam er een bloemenwinkel in de Stoutenborchstraat. De bloemenwinkel bleek een schot in de roos te zijn, want in 1978 werd het winkeltje lid van de Fleurop. Hierdoor konden er bloemen en planten door het hele land worden bezorgd.
1977: Nadat er in 1974 nog eens vijf kappen van de kwekerij bij het tuincentrum waren gekomen, ging het tuincentrum plat. Het nieuwe tuincentrum kreeg meer parkeergelegenheid en een buitenpresentatie voor bomen, struiken en buitenplanten.
1990: Nadat Richard had besloten om na zijn horecaopleiding het tuincentrum van zijn ouders over te nemen, kwam er achter het oude tuincentrum een groter en moderner tuincentrum.
In 1998 namen Richard en Artiënne het tuincentrum officieel over.
2009: Het tuincentrum kreeg in deze periode een ware metamorfose. Er kwam een kap bij voor een betere presentatie, een voorportaal en het glas werd grotendeels vervangen door kunststof.
2017: Anno 2017 zijn Richard en Artiënne trots dat zij samen met hun personeel al 19 jaar vol passie het tuincentrum voortzetten. Dankzij een grote en trouwe klantenkring, hopen zij hier nog vele jaren aan toe te kunnen voegen.