Door de lock down is tuincentrum de Huifkar tot 10 februari fysiek gesloten maar zijn wij wel bereikbaar. Bel, mail of plaats een bestelling via de website dan zorgen wij voor de rest. Heeft u andere vragen stel ze gerust, samen komen wij er wel uit.

ma. t/m vrij. 8:15 – 17:00
za. 8:15 – 16:00

Bereikbaar

bestellen
0297-593830
info@dehuifkar.com

In de maand december is het tuincentrum extra geopend op de volgende zondagen van 12:00 – 17:00 uur.

  • zondag 06 december
  • zondag 13 december
  • zondag 20 december

Let op zondag 27 december blijven wij gesloten i.v.m. het verbod op het verkopen van vuurwerk.

 

Bij Tuincentrum de Huifkar vindt u een groot assortiment aan kerstbomen. Ons assortiment bestaat uit gezaagde kerstbomen, potbomen en kunstkerstbomen.

Lees meer

Beste klanten

Wij vragen u om zoveel mogelijk alleen of samen naar ons tuincentrum te komen en van winkelen geen gezinsuitje te maken. Zo voorkomen we samen dat het te druk wordt en er geen onveilige situaties ontstaan.

  • Houd 1,5 meter afstand tussen elkaar, ook tussen onze medewerkers.
  • Zorg dat er geen samenscholing ontstaat.
  • Neem zoveel mogelijk kant en klare arrangementen en of boeketten mee.
  • Indien u moet wachten bij onze bloemenhoek vragen wij u vriendelijk een stapje achteruit te doen.
  • Betaal met PIN
  • Onze medewerkers mogen u op de regels van het RIVM wijzen.
  • Blijf vriendelijk en let goed op elkaar.

We hebben alle trends even voor u op een rijtje gezet. De trends van dit jaar zijn allemaal wat uitbundiger en warmer van kleur dan dat we jaren gewend zijn geweest.

Hotel Chique – luxueus, warmte

Deze thema is echt heeeel anders dan de rest. Het is warm, luxueus en glamoureus (zoals de naam van het thema al doet vermoeden). Deze stijl is geïnspireerd op een luxe boutiquehotel dat prachtig gedecoreerd is met warme tinten (zoals soft terra, camel brown en dark brown) aangevuld met hippe dierenprints.

Nature’s Gift: romantisch landelijk

Deze kersttrend is lekker vernieuwend! Het is een romantisch, landelijk thema met veel vergrijsde tinten. Een gevoel van bevroren natuur, maar dan gecombineerd met mistig grijs en zachte pasteltinten. Hier en daar zitten er wat subtiele donkerrode, en champagnegoude kleuren in voor de feestelijke sprankeling.

Traditionele kerst met een twist

Traditionele kleuren zoals wit, groen, zilver en kerstrood: ze horen er gewoon bij. Je kunt dit niet echt een trend noemen. Deze traditionele stijl is toch elk jaar absoluut aan ontwikkelingen onderhevig! Dit jaar zien we de vernieuwing in de zachte overgang van soft terra (bruinrood), zacht roze naar typisch kerstrood.

Frosty Christmas

Binnen deze trend draait alles om een sprookjesachtige wintersfeer. Droom weg naar het Scandinavische noorden vol sneeuw en ijs. Veel krakend wit, glimmend blauw en zilver vormen samen een bijzondere, classy look. Het verschil met deze winterse kersttrend van vorig jaar is dat het kleurenpalet nu wat warmer is door de aanvulling van zacht bruine- en goudkleurige tinten.

Er is in de afgelopen maanden druk aan een eigen webshop gewerkt.  Mocht u vanaf nu in de Ronde Venen (uitgezonderd bepaalde buitengebieden in Vinkeveen en in Abcoude zelf) een bestelling  willen plaatsen, dan kunt u gebruik maken van onze eigen webshop. De komende tijd zullen wij de webshop verder uitbreiden zodat er ook in de webshop voor elke gelegenheid een passend arrangement uitgezocht kan worden. Mocht u naar iets specifieks op zoek zijn en deze niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op. Samen komen wij er zeker uit.

 

Fleurop

Buiten ons bezorggebied maken wij nog steeds gebruik van onze verzendorganisatie. Voor in heel Nederland maar ook in het buitenland kunt u via Fleurop een bloemengroet laten bezorgen. Besteld u voor 14.00 uur dan kan dit over het algemeen nog dezelfde dag bezorgd worden.

De agenda voor de workshops blijft helaas dit jaar leeg.

Inschrijvingen

Rond deze periode zouden de inschrijvingen voor het najaar van start gaan. Helaas hebben wij door de grote onzekerheid rondom COVID-19 moeten besluiten, om dit jaar geen workshops te organiseren.

Leveranciers

Onze leveranciers kunnen ons niet garanderen dat wij op tijd de ondergronden en overige materialen voor de workshops binnen krijgen. Buiten de 1,5 meter maatregel is dit voor ons een te groot probleem om een workshop in te plannen.

Vooruitblik naar het aankomende jaar

Hoe de agenda voor het aankomende jaar eruit komt te zien durven wij helaas (nog) niet te zeggen.

Een prachtige bos bloemen of een plantenarrangement voor binnen of buiten, daar wordt toch elke moeder blij van?

Door alle maatregelen omtrent het Corona virus willen wij jullie vragen zoveel mogelijk bijtijds een bestelling te plaatsen voor Moederdag. Zo kunnen wij alles verantwoord klaarzetten om afgehaald te worden en of te bezorgen.

Geef je bestelling voor vrijdag 9 mei door om teleurstellingen te voorkomen.

bestellen

Samen zijn wij sterk.

Op Bevrijdingsdag zijn wij de gehele dag gesloten. Wij helpen u graag weer op woensdag 6 mei vanaf  8:15 uur.

 

Bestel tijdig (paas)boeketten, bloemen- en of plantenarrangementen zodat deze klaarstaan om afgehaald te worden, en of om te laten bezorgen.

Vele geven een liefdevolle bloemengroet in deze “quarantaine” weken die wij graag op een verantwoorde manier willen uitvoeren. Zo staat u niet onnodig lang te wachten, en is het voor ons te overzien.

Wacht niet met bestellen tot Goede vrijdag om teleurstellingen te voorkomen.

bestellen

Samen zijn wij sterk.

Helaas hebben wij door alle ontwikkelingen rondom het Corona virus besloten om de workshops van 31 maart en 1 april te cancelen. Ook al zijn de groepen kleiner dan 100 mensen wij vinden gezondheid op dit moment prioriteit nummer één!

Laten wij met z’n allen ervoor zorgen dat we dit virus zo snel mogelijk onder controle krijgen. Take care of each other…

Wat is Hydroponie

Als je wel eens zelf planten hebt gestekt, dan is hydroponie een eitje voor je. Deze nieuwe trend komt ongeveer op het zelfde neer. Met het stekken van plantjes zet je de meeste eerst op water, zodat ze kunnen gaan wortelen. Als het stekje voldoende wortels heeft ontwikkeld, zet je vervolgens het stekje in de grond. Met hydroponie zet je de stekjes niet in de grond maar laat je de plant verder groeien in het water. Hierdoor breidt ook het wortelstelsel uit, wat gaaf is om te zien!

Lees meer