Tuintips voor de maand mei

Vanaf mei is er in de natuur overal te merken dat de zomer in aantocht is. Alle vogels zijn druk in de weer om hun eieren te leggen. De borders worden steeds kleuriger en fleuriger, kortom het mooie weer is in aantocht.

GAZON

 • Zorg dat er geen water op het gazon blijft staan door met een mestvork gaten in het gazon te prikken. Het water kan zo beter weg zakken als de grond te nat is.
 • Strooi regelmatig kunstmest voor een regenbui om het gras in goede conditie te krijgen en te behouden.
 • Zorg dat je regelmatig het gazon maait ( één tot twee keer in de week). Maai het niet te kort ( 5 cm.) om zo het mos minder kans te geven om te groeien. het zonnetje zorgt er namelijk voor dat het mos sneller gaat groeien als het gras heel kort is. Wanneer je het gras iets langer laat zal je ook merken dat het sterker wordt.
 • Grasmaaisel kan prima op de composthoop maar ook in een plantenborder kan het prima uitgestrooid worden. Het maaisel zorgt dat de grond vochtiger blijft en onkruid minder kans krijgt om te groeien.

Lees meer

Een regenton, dat is toch zo’n groot, lomp ding dat nergens goed voor is? Helemaal fout! Het is namelijk allang geen lelijk ding meer.
Daarnaast is een regenton ook nog eens heel handig. Jaarlijks gebruiken we in de tuin zo’n tweeduizend liter aan kostbaar drinkwater. Jammer! Vang regenwater op met een regenton en geef het terug aan de planten.

Voordelen
Met een regenton in uw tuin doet u niet alleen uzelf, maar ook de natuur een plezier. Regentonnen hebben namelijk veel voordelen

Lees meer

Openingstijden

 • Eerste Paasdag: gesloten
 • Tweede Paasdag:  12:00 – 16:00 uur

Let op

Op Tweede Paasdag zijn wij van 12:00 – 16:00 uur open

Met een gezonde dosis aandacht voor de waterkwaliteit en natuurlijke processen, zijn ingrijpende maatregelen niet nodig om de vijver mooi schoon te houden. Velda heeft oog voor het zelfreinigende vermogen van de vijver en ondersteunt dit met behulp van goede bacteriën. We maken producten, gebaseerd op het principe van bacteriële reiniging. Zonder chemische toevoegingen is de milieubelasting minimaal.

 

Bio-Activator

lost het vijverslib probleem op door twee natuurlijke componenten te combineren in de vijver. Zonder chemische toevoegingen wordt organisch materiaal afgebroken. Door het granulaat te activeren met reinigende bacteriën verdwijnt bodemvuil sneller. Giet de bacterie-emulsie over het materiaal, laat 5 minuten intrekken en strooi het mengsel gelijkmatig in de vijver.

Bladafval, plantresten en uitwerpselen van vissen kunnen de vijverbodem sterk vervuilen. Deze organische sliblaag is een voedingsbron voor algen in het voorjaar. Bio-Activator is de biologische methode om de vijverbodem schoon te maken.

 

Bacteriën reinigen het vijverfilter

Bacterial Filterclean is een bacterie-emulsie
voor de biologische schoonmaak van elk vijverfilter. Bacteriën doen het schoonmaakwerk, zonder moeite en zonder vieze handen! Giet deze vloeibare bacteriën in het vijverfilter over de plekken waar vuil zich ophoopt. Terwijl het filter in werking blijft, beginnen de bacteriën met de biologische afbraak van vuil. De water doorstroom verbetert en de filterende werking neemt toe.

Artikel geschreven door Velda

 

 

In de maand december is tuincentrum de Huifkar een aantal zondagen geopend van 12:00 – 16:00 uur.

Winkelen
Zin om er op zondag even rustig tussen uit te gaan, zonder alle hectiek van door de weeks? Kom gezellig winkelen en laat u door ons inspireren. Hulp nodig? Wij helpen u graag.

Koopzondagen 

 • 03 december
 • 10 december
 • 17 december
 • 24 december

Bij Tuincentrum de Huifkar vindt u een groot assortiment aan kerstbomen. Ons assortiment bestaat uit gezaagde kerstbomen, potbomen en kunstkerstbomen.

Lees meer

Black Friday deal

Aanstaande vrijdag 24 november is het Black Friday. Op deze dag geven wij 25% korting op alle binnen- en buitenpotten. Deze deal is alleen op deze dag geldig.

Op woensdag 22 november wordt de hosting van onze website overgezet waardoor er deze dag geen bestellingen in de webshop geplaatst kunnen worden. Uiteraard kunt u wel telefonisch contact met ons opnemen of per e-mail een bestelling plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Kerst bij tuincentrum de Huifkar

Nog 36 dagen voordat het kerst is. De kerstbomen zijn versierd en de (led)kaarsjes staan aan. Dit jaar zijn de bomen rijkelijk versierd in allerlei thema’s. Laat je verwonderen door de kersttrends van 2023. Of u nou gaat voor een retro boom, natuurlijke materialen, een chique versierde kerstboom of een traditionele kerst. Kom gezellig langs en laat u inspireren. Heeft u vragen, wij helpen u graag.

 

In de maand november is er nog best het één en ander wat je kunt doen om de tuin winterklaar te maken.

Snoeien
De bomen met een vroege sapstroom kun je snoeien in november. Verder is het nu vooral een kwestie van opbinden, verstevigen en beschermen tegen de novemberstormen.

 • Tijd om de knotwilgen aan te pakken!
 • Heesters en bomen kun je, zolang het niet vriest, blijven snoeien.
 • De blauwe regen kun je terugsnoeien, tot ongeveer 10 cm vlak boven een knop.
 • De klimop terugsnoeien tot dicht tegen de schutting of muur.
 • Wacht niet tot januari bij de druif, berk, walnoot of esdoorn: de plant gaat dan bloeden.

Lees meer

Hoe laat je jouw Dahlia’s overwinteren.

Rooien
Het is aan te raden om de dahliaknollen uit de grond te halen om ze vorstvrij te bewaren. Wacht tot er een flinke nachtvorst is geweest en de plant bovengronds bevroren is. Knip daarna alle stengels tot 10 cm boven de knol af en veeg de aarde er af. Laat de knollen een tijdje goed drogen voordat je ze laat overwinteren.

Lees meer

In een vogelvriendelijk ingerichte tuin kan er prima jaarrond gevoerd worden, vogels zijn namelijk verstandige eters. Van nature gaan zij op zoek naar een gevarieerd menu en zullen vogels nooit alleen leven van het voer dat er aangeboden wordt. Lees meer