Hoe laat je jouw Dahlia’s overwinteren.

Al honderden jaren worden Dahlia’s uit de grond gehaald om te overwinteren, een bewezen en effectieve methode. Na het rooien bewaar je de knollen in een droge, koele ruimte, bijvoorbeeld in een bak met turfmolm. Wanneer je dit doet hangt af van het weer. Houd de planten en de weersvoorspellingen dus goed in de gaten om het juiste moment te bepalen.

Lees meer

Wist je dat je de lente voorbereidt in de herfst? Het najaar is dé tijd om vrolijke voorjaarsbloeiers te planten. Voorjaarsbollen zoals narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen kunnen vanaf september tot en met december gepoot worden. De bollen kunnen het beste voor de eerste vorstperiode de grond in omdat ze een koude periode nodig hebben om in het voorjaar tot bloei te komen.

Lees meer

In een vogelvriendelijk ingerichte tuin kan er prima jaarrond gevoerd worden, vogels zijn namelijk verstandige eters. Van nature gaan zij op zoek naar een gevarieerd menu en zullen vogels nooit alleen leven van het voer dat er aangeboden wordt. Lees meer

solarverlichting

Nu de avonden weer eerder donker worden geeft de juiste verlichting extra sfeer aan uw tuin of balkon.

Met een paar mooie grondspots op zonne-energie in uw tuin, terras of op het balkon heeft u geen rompslomp met elektriciteitsbedrading. Een solar lamp is een lamp die zich oplaadt door middel van zonlicht. Met deze opgewekte energie kan de lamp in het donker branden. Op onze afdeling vindt u een groot assortiment aan diverse soorten solar lampen. Zo kiest u duurzame en milieubewuste verlichting voor in de tuin, terras of balkon.

 

Lees meer

Zegt u barbecueën? Dan denkt u waarschijnlijk als eerste aan kipspiesjes, een shaslick, hamburgers, spareribs en andere soorten vlees. U denkt meestal niet aan roerbakgerechten, een wokschotel, pizza’s of gerookte vis.  Toch is het mogelijk om ook dit soort items te bereiden op een grill. Met een paar handige barbecue accessoires kunt u veel meer met een barbecue dan dat u vaak denkt.

Geïnspireerd? Kom vrijblijvend langs om u te laten informeren naar alle mogelijkheden.

 

WAAROM BIJEN ZO BELANGRIJK ZIJN.Iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving van insecten die leven van nectar (honing) en/of stuifmeel. Een belangrijke factor in de achteruitgang van bijen in ons land is de schaarste aan bloeiende planten, heesters en bomen. Elke tuin- of balkonbezitter kan bijdragen aan het verbeteren van het leefklimaat. Elke bijenbloem is er één. Lees meer

Planten hebben water nodig om te groeien en te bloeien. Geef je planten in de zomer vroeg in de ochtend of in de avond water. Gebruik het liefst regenwater voor in de gieter, sproei-installatie of microdrip systeem.

Lees meer

hemelvaart-openingstijden

Er zijn niet veel planten die zo’n aantrekkingskracht op vlinders hebben als de vlinderstruik. Met zijn lange bloemaren, in prachtige kleuren, is de vlinderstruik een sieraad in de tuin. Deze tuinplant bloeit ook nog eens lekker lang door, tot laat in de nazomer, zodat ook dan de tuin er kleurrijk uit blijft zien. De tuinplant van de Maand augustus kan daar voor zorgen! Lees meer

Tuintips voor de maand mei

Vanaf mei is er in de natuur overal te merken dat de zomer in aantocht is. Alle vogels zijn druk in de weer om hun eieren te leggen. De borders worden steeds kleuriger en fleuriger, kortom het mooie weer is in aantocht.

GAZON

  • Zorg dat er geen water op het gazon blijft staan door met een mestvork gaten in het gazon te prikken. Het water kan zo beter weg zakken als de grond te nat is.
  • Strooi regelmatig kunstmest voor een regenbui om het gras in goede conditie te krijgen en te behouden.
  • Zorg dat je regelmatig het gazon maait ( één tot twee keer in de week). Maai het niet te kort ( 5 cm.) om zo het mos minder kans te geven om te groeien. het zonnetje zorgt er namelijk voor dat het mos sneller gaat groeien als het gras heel kort is. Wanneer je het gras iets langer laat zal je ook merken dat het sterker wordt.
  • Grasmaaisel kan prima op de composthoop maar ook in een plantenborder kan het prima uitgestrooid worden. Het maaisel zorgt dat de grond vochtiger blijft en onkruid minder kans krijgt om te groeien.

Lees meer

Een regenton, dat is toch zo’n groot, lomp ding dat nergens goed voor is? Helemaal fout! Het is namelijk allang geen lelijk ding meer.
Daarnaast is een regenton ook nog eens heel handig. Jaarlijks gebruiken we in de tuin zo’n tweeduizend liter aan kostbaar drinkwater. Jammer! Vang regenwater op met een regenton en geef het terug aan de planten.

Voordelen
Met een regenton in uw tuin doet u niet alleen uzelf, maar ook de natuur een plezier. Regentonnen hebben namelijk veel voordelen

Lees meer

Openingstijden

  • Eerste Paasdag: gesloten
  • Tweede Paasdag:  12:00 – 16:00 uur

Let op

Op Tweede Paasdag zijn wij van 12:00 – 16:00 uur open

Met een gezonde dosis aandacht voor de waterkwaliteit en natuurlijke processen, zijn ingrijpende maatregelen niet nodig om de vijver mooi schoon te houden. Velda heeft oog voor het zelfreinigende vermogen van de vijver en ondersteunt dit met behulp van goede bacteriën. We maken producten, gebaseerd op het principe van bacteriële reiniging. Zonder chemische toevoegingen is de milieubelasting minimaal.

 

Bio-Activator

lost het vijverslib probleem op door twee natuurlijke componenten te combineren in de vijver. Zonder chemische toevoegingen wordt organisch materiaal afgebroken. Door het granulaat te activeren met reinigende bacteriën verdwijnt bodemvuil sneller. Giet de bacterie-emulsie over het materiaal, laat 5 minuten intrekken en strooi het mengsel gelijkmatig in de vijver.

Bladafval, plantresten en uitwerpselen van vissen kunnen de vijverbodem sterk vervuilen. Deze organische sliblaag is een voedingsbron voor algen in het voorjaar. Bio-Activator is de biologische methode om de vijverbodem schoon te maken.

 

Bacteriën reinigen het vijverfilter

Bacterial Filterclean is een bacterie-emulsie
voor de biologische schoonmaak van elk vijverfilter. Bacteriën doen het schoonmaakwerk, zonder moeite en zonder vieze handen! Giet deze vloeibare bacteriën in het vijverfilter over de plekken waar vuil zich ophoopt. Terwijl het filter in werking blijft, beginnen de bacteriën met de biologische afbraak van vuil. De water doorstroom verbetert en de filterende werking neemt toe.

Artikel geschreven door Velda