Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Deze kreet zal je vaker gehoord hebben, maar er zit dan ook wat in. Na de gezellige feestdagen met een mooi versierde en verlichte kerstboom is het in januari opeens kil en ongezellig in huis.  Dan is een glanzend groene kamerplant in extra groot formaat een welkome gast.

Groot groen in huis
Veel groen in huis is al tijden een trend, met bungelende hangplanten en zelfs muren vol groen. Je hebt misschien ook zo’n collectie kleine vetplanten onder een stolp of een verzameling mini-cactussen, want die zijn ook nog steeds mateloos populair. Maar een groot formaat kamerplant brengt in één keer veel sfeer in huis en is een echte blikvanger.

Kijk in ons tuincentrum eens naar de volgende soorten:
De Kentia palm (Howea Forsteriana) zorgt voor een fijn exotisch accent en kan bovendien relatief donker staan.
De Philodendron-familie omvat honderden soorten, maar vooral de Philodendron ‘Fun Bun’, de ‘Imperial Green’ en Monstera deliciosa (ook bekend als ‘de gatenplant’) zijn aanraders.
De Croton (Codiaeum) is een opvallende verschijning, want hij heeft groot blad met verschillende kleurschakeringen en krachtige nerven.
Olifantsoor (Alocasia) is echt een exotische verschijning, met enorm groot glanzend blad.
Calathea heeft niet alleen een mooie naam, maar ook prachtige bladvormen en een opvallende bladtekening.

De meeste van deze planten zijn heel makkelijk in het onderhoud, maar sommige houden zo nu en dan wel van een verfrissende sproeibeurt. Laat je er gerust over adviseren in ons tuincentrum, wij helpen u graag.