Woontrends najaar 2015

Woontrends najaar 2015: Botanisch

Heerlijk, de natuur in huis. In het najaar proberen we het groen door te voeren in ons interieur. Zo is het heel hot om prints en posters aan de muur te hangen met mooie natuurprints. En wat dacht je van groene planten. Deze zijn jarenlang genegeerd in onze huiskamers maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Een prettige bijkomstigheid van deze trend is dat deze kamerplanten in huis ook nog eens heel goed zijn voor onze gezondheid. En het effect van groene planten op het verminderen van stress moet ook zeker niet onderschat worden. Want dit is enorm. Als het over planten gaat, zijn ook de cactussen populair. Het is leuk om een heel aantal cactussen van verschillende afmetingen in een groepje bij elkaar te zetten in potten en potjes. Heel decoratief is verder ook om een aantal plantjes onder stolpen te plaatsen. Tenslotte zien we ook in bijvoorbeeld servies en beddengoed veel planten-en bloemenprints terugkomen.

 

Woontrends najaar 2015: Goud en koper

De kleur koper was de laatste jaren al heel populair geworden in onze interieurs, maar in 2015 komt daar ook nog goud bij. De gladde variant is sterk in opkomst, maar ook de meer verweerde variant gaat het heel goed doen. Deze metalen komen het best tot hun recht in een wat industrieel interieur. Het is het mooist om de verschillende metalen met elkaar te mixen. En waarom zou je er ook geen zilver bijnemen. En dan in combinatie met strakke meubels. Prachtig.

 

Woontrends najaar 2015: Ambacht

Ook dit is een trend die we al jaren zien opkomen. Wat is er nu leuker dan in je interieur te genieten van items die je zelf hebt gemaakt. Je kunt hierbij denken aan haken en weven. Maak zelf eens een poef of een aantal poefen die je bij elkaar zet. Het voordeel van zelf maken is dat je ook zelf de kleuren kiest. Riet blijft het ook heel goed doen. Denk hierbij aan rieten mandjes en ook aan de grotere rieten manden. Bijvoorbeeld voor naast de houtkachel met een stapel hout erin of een mooi kussen erop.