Zen met Artién

zen met planten

Planten

Het kijken naar planten stimuleert de zintuigen en vermindert stress. Een win-win dus, je ontspant beter en je huis ziet er gelijk een stuk gezelliger uit met al dat groen.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat planten een zuiverende werking hebben. Ruimtevaartorganisatie Nasa ontdekte dat planten giftige stoffen kunnen neutraliseren (tot wel 87 procent binnen 24 uur!) Maar een groene omgeving zorgt er ook voor dat je je beter kunt concentreren en dat je stress vermindert.

Elke plant heeft zo zijn eigen kracht. Van welke plant word jij zen?

Zinkvaren = energie
Drukke week gehad en begint dit zijn tol te eisen? Schaf dan een zinkvaren aan. Deze luchtzuiverende plant zorgt voor extra zuurstof en waterdamp in de lucht, hierdoor verbeterd de luchtkwaliteit in je huiskamer structureel. Ook nemen de bladeren van de zinkvaren schadelijke stoffen op die in de lucht hangen en breekt deze vervolgens af in de wortel. Behoorlijk slim, toch?

Eucalyptus = Weerstand verhogend
Gooi een paar verse Eucalyptus bladeren in een warm bad als je snipverkouden bent. De bladeren geven een ultieme verlichting en een verkwikkend effect als je verkouden bent.

Stephanotis en Gardenia = Rustgevend
De zacht geurende Stephanotis of de Gardenia zijn heerlijk subtiel en werken rustgevend in huis. Ook heeft de lavendel een kalmerend en rustgevend effect en helpt deze plant om je spieren en zenuwen te laten ontspannen.

Sansevieria – Luchtzuiveraar
De luchtzuiverende werking van deze plant wordt zelfs in een onderzoek van NASA bevestigd. Een goede luchtkwaliteit zorgt voor een regelmatige ademhaling en een goed immuunsysteem. Met de Sansevieria op je nachtkastje ontwaak je na een onverstoorde slaap ongetwijfeld zonder hoofdpijn.

Klimop – Luchtzuiveraar
De klimop is een verrassende heelmeester wanneer slapeloosheid veroorzaakt wordt door allergieën en astma. De bladeren van deze plant zorgen namelijk voor een aanzienlijke verbetering in luchtzuiverheid, tot wel 94 procent. Door het efficiënt opnemen van formaldehyde, worden ademhalingsproblemen verminderd.