,

woontrends najaar

We zijn nog wel een beetje in de vakantiemood maar we kijken toch alvast even vooruit naar de woontrends van dit najaar en van 2020. Dit doen wij met heel veel plezier, want we kunnen heel veel leuks verwachten. Bepaalde trends van dit jaar zetten zich ook in 2020 door. Daarnaast zijn er verrassende nieuwe ontwikkelingen waar wij super enthousiast van worden. Deze ontwikkelingen hebben voornamelijk te maken met bewustwording en het zuinig omgaan met de natuur.

Duurzaam en milieubewust

Duurzaam is een thema in de wereld van interieur en design die de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. Inmiddels zijn wij er ons allemaal van bewust dat het erg belangrijk is hoe producten geproduceerd worden. De gloeilamp wordt bijvoorbeeld vervangen door led verlichting en met afvalmaterialen kun je verrassende nieuwe items creëren

Klein hybride wonen

Doordat de huizenprijzen steeds hoger worden en een beginnende starter op kleinere oppervlaktes gaat wonen, is de uitdaging om effectief een ruimte in te delen groot.

Natuurlijke kleuren en materialen

De trend van duurzaam en milieubewust wonen heeft ook invloed op de kleurtrends en materialen die in een interieur gebruikt worden. Materialen als hout, marmer, bamboe, zeegras, kurk en jute worden afgewisseld met warme aaibare stoffen, zoals fluweel.