Een regenton, dat is toch zo’n groot, lomp ding dat nergens goed voor is? Helemaal fout! Het is namelijk allang geen lelijk ding meer.
Daarnaast is een regenton ook nog eens heel handig. Jaarlijks gebruiken we in de tuin zo’n tweeduizend liter aan kostbaar drinkwater. Jammer! Vang regenwater op met een regenton en geef het terug aan de planten.

Voordelen
Met een regenton in uw tuin doet u niet alleen uzelf, maar ook de natuur een plezier. Regentonnen hebben namelijk veel voordelen

Lees meer

We genieten van simpele dingen en onze behoefte aan rust en stabiliteit is sterker dan ooit. Dit merk je ook zeker aan de verschillende interieurtrends van 2021. We hebben diverse trends op een rijtje gezet.

Lichte houtsoorten

Licht hout staat natuurlijk mooi in een Scandinavisch interieur, maar als je het Scandinivische design samen voegt met Japanse minimalisme krijg je een nieuwe stijl genaamd Japandi. In deze woontrend zie je veel ronde vormen, lichte kleurtinten en houtsoorten aangevuld met zachte materialen.
Uiteraard staan de lichte houtsoorten ook ontzettend goed bij een industriële vibe in huis door er wat stoere elementen eraan toe te voegen. Denkend aan lichte MDF-platen en zwart stalen details. Spannend!

Duurzaam

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, en ook in de in onze interieur komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben. Een absolute pluspunt nu we weten dat er echt iets moet gebeuren in ons gebruik.

Lees meer

Het zonnetje komt steeds iets vaker te voorschijn en de temperatuur gaat langzaam omhoog. Heeft uw tuin een opknapbeurt nodig of bent u hier plannen voor aan het maken? De 4 meest opvallende tuintrends van 2020 zijn:

De klimaatvriendelijke tuin

We zijn ons steeds bewuster van het veranderende klimaat en het is slim om de tuin aan te passen op het veranderende klimaat. De zomers worden heter en droger en de winters zachter en natter. Hevige regenbuien vragen om oplossingen voor het opvangen en beter afvoeren van al het (regen)water. Sommige  oplossingen zijn simpel en eenvoudig. Na jarenlang de tuin zoveel mogelijk vol te leggen met tegels zijn we er inmiddels achter dat u een betere afwatering heeft door voor een groene tuin te kiezen. De grond kan het water goed opvangen en afvoeren. Bij een tuin die dicht ligt met tegels is dit een stuk lastiger. Een andere manier is het water op te vangen door middel van bijvoorbeeld een regenton. Hiermee ontlast u het rioleringssysteem en kunt u in droge periodes handig gebruik maken van het opgevangen water.

Lees meer

Down to Earth

In de Down to Earth trend staan warme kleuren en stoere materialen centraal.

Stoere materialen

Aardse materialen zoals marmer, houtsoorten, keramiek, leer of rotan combineren prachtig met velours stoffen, zwart staal, messing, gekleurd glas en goud accenten. In deze duurzame woonstijl draait het om het gebruik van natuurlijke en eerlijke materialen met een unieke uitstraling.

Warme kleuren

Spiced Honey is een warme beige-gele kleurtint van Histor, die perfect combineert met warme donkere tinten en lichte pastels. Andere hippe kleuren in deze trend zijn o.a. beige, donkere bruintinten, aubergine, indigo blauw en groen tinten.

Lees meer

Wat zijn de kersttrends van 2019?

Traditionele kerst
De traditionele kerstkleuren rood en groen worden gecombineerd met goud en natuurlijke materialen. Door de klassieke kleuren te combineren met materialen van nu, vier je kerst in stijl.

Harmonie en aaibaar
Liefhebbers van romantiek komen met warm rood, zacht roze en poedertinten in warme, rozige kerstsferen. Gecombineerd met wat goud creëer je een chique, stijlvolle kerst.

Lees meer

We zijn nog wel een beetje in de vakantiemood maar we kijken toch alvast even vooruit naar de woontrends van dit najaar en van 2020. Dit doen wij met heel veel plezier, want we kunnen heel veel leuks verwachten. Bepaalde trends van dit jaar zetten zich ook in 2020 door. Lees meer

Afdeling interieur

Een nieuw jaar…………. nieuwe woontrends. Lees meer

Dit najaar speelt de natuur qua kleuren en materialen een belangrijke factor in alle woontrends. Lees meer

najaarscollectie

De trendkleuren voor ons interieur voor 2017-2018 beginnen om ons heen steeds duidelijker te worden. Bruin wordt het nieuwe zwart en goud het nieuwe koper. Wit blijft overal in terug komen en goed te combineren bij het kleurenpalet voor het najaar. Als accent tussen je woonaccessoires mag wit zeker niet ontbreken. Lees meer

Tegenwoordig is de tijd waarin we leven van grote invloed op de vormen, materialen en kleuren die wij gebruiken in het dagelijks leven. Verander met een aantal planten en accessoires uw tuin of balkon tot een paradijs waar u zich gelukkig bij voelt. Lees meer

Rauw, grof, stoer, natuurlijk, warm, industrieel.
Beleving en personalisering worden ano 2017 steeds belangrijker.

Koele natuurlijke kleuren: Donkergroen, grijsblauw en donkergroen
Warme kleuren: Terracotta, okergeel, framboos en diepblauw Lees meer

Een groene, levende tuin draagt bij aan het voorkomen van wateroverlast of juist de verspilling van water en biedt voedsel en schuilplek aan nuttige en bedreigde insecten en kleine dieren als bijen, vlinders en egels. In oktober spitst de campagne van de tuinbranche zich toe op vogels in de tuin. Lees meer