,

Vogels in het najaar

In een vogelvriendelijk ingerichte tuin kan er prima jaarrond gevoerd worden, vogels zijn namelijk verstandige eters. Van nature gaan zij op zoek naar een gevarieerd menu en zullen vogels nooit alleen leven van het voer dat er aangeboden wordt.

Herfst

In het najaar gaan vogels zodra het kouder wordt actief op zoek naar een plek waar ook in koude jaargetijden wat te vinden is. Als u nu start met voeren, heeft u al snel vaste bezoekers voor de winter in uw tuin. In de herfst en winter zijn producten met vet perfect om aan te bieden, doordat deze voor meer energie bij de vogels zorgen.

Vogelvoersystemen

U kunt ervoor kiezen het vogelvoer op de grond te strooien, maar veel vogels geven de voorkeur aan een eetplekje boven de grond. Voersystemen bieden bescherming tegen regen, hagel of sneeuw, waardoor het voer langer zijn kwaliteit blijft behouden. Bovendien lokt u ook de vogels naar een plekje waar u ze goed kunt bekijken. Bij Tuincentrum de Huifkar vindt u een groot assortiment aan voersystemen. Een deel van deze systemen  zijn ontwikkeld in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Indien u één van deze producten koopt gaat een deel van de opbrengst naar de Vogelbescherming en kunnen zij de vogelpopulatie op peil houden. Deze producten zijn herkenbaar aan het logo van Vogelbescherming Nederland.