Herfstklaar
In de herfst beginnen de bladeren langzaam te verkleuren en vallen ze van de boom. Wilt u volgend jaar ook weer volop van de tuin genieten? Dan doet u er goed aan om de tuin nu herfstklaar te maken. Met de volgende tips is de tuin goed voorbereid op de herfstachtige weersomstandigheden!

Lees meer

Wat een mijlpaal, tuincentrum de Huifkar bestaat dit jaar 50 jaar.

Geschiedenis
Vijftig jaar geleden begon Ada in hun kwekerij met de verkoop van bloemen en planten. In de jaren die volgden werd de kwekerij steeds meer een tuincentrum. Samen met Cor heeft zij het tuincentrum op de kaart gezet. Vol passie en zorg stonden zij 27 jaar klaar voor alle klanten.
De laatste 23 jaar staan Richard en Artiënne samen met hun team klaar voor iedereen. Ook zij gaan voor kwaliteit en een liefde voor bloemen, planten en sfeer.

Lees meer

Ook in het nieuwe jaar staan wij buiten met boeketten, planten(arrangementen) en voorjaarsbolletjes.

Nieuwe kamerplanten nodig?
Is uw kerstboom de deur uit en heeft u kamerplanten nodig? Ook nu wij geen winkelverkoop hebben gaat Richard naar de veiling om kamerplanten te halen. Bel of mail ons dan komen wij er samen wel uit.

Lees meer

Om tijdens de Paasdagen te komen winkelen vragen wij u vooraf telefonisch een winkelmoment in te plannen. Zo voorkomen wij dat er van beide kanten niemand teleurgesteld hoeft te worden, en er meer dan 50 personen in een winkelmoment komen. Heeft u alleen een (paas)boeket of arrangement nodig? Wij hebben vrijdag en zaterdag ook een buitenpresentatie staan (zonder afspraak).

Winkelen op afspraak
Maak vooraf telefonisch of per e-mail even een afspraak om te komen winkelen! We mogen 50 personen per winkelmoment dus er is altijd plek. Zo voorkomen we teleurstellingen van beide kanten.

 Boeketten en arrangementen
Bestel vooraf uw (paas)boeket of arrangement om af te halen of om te laten bezorgen. Vrijdag en zaterdag staan wij ook buiten ( zonder afspraak) met boeketten en arrangementen.

 

Vanaf 10 februari is het ook mogelijk om van te voren een bestelling te plaatsen en deze af te halen bij de ingang van het tuincentrum. Het is niet toegestaan om zelf te winkelen.

Regels

 • Het is alleen mogelijk om vooraf bestelde producten af te halen in het tuincentrum.
 • Maximaal één persoon aan de balie.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Staat er iemand bij de balie, wacht dan even op het parkeerplaats.

 

Ook tijdens de totale lockdown blijven wij klaar staan voor u zoals u van ons gewend bent.

Bezorgmogelijkheden

Laat juist in deze tijd bloemen bezorgen voor wat kleur, als troost, felicitatie of gewoon zomaar. Uiteraard kunt u ook terecht voor andere vragen tijdens onze normale openingstijden. Hier en daar zullen er aanpassingen gedaan moeten worden maar samen komen wij er zeker uit.

Bereikbaarheid

0297-593830
info@dehuifkar.com

Beste klanten

Wij vragen u om zoveel mogelijk alleen of samen naar ons tuincentrum te komen en van winkelen geen gezinsuitje te maken. Zo voorkomen we samen dat het te druk wordt en er geen onveilige situaties ontstaan.

 • Houd 1,5 meter afstand tussen elkaar, ook tussen onze medewerkers.
 • Zorg dat er geen samenscholing ontstaat.
 • Neem zoveel mogelijk kant en klare arrangementen en of boeketten mee.
 • Indien u moet wachten bij onze bloemenhoek vragen wij u vriendelijk een stapje achteruit te doen.
 • Betaal met PIN
 • Onze medewerkers mogen u op de regels van het RIVM wijzen.
 • Blijf vriendelijk en let goed op elkaar.

Down to Earth

In de Down to Earth trend staan warme kleuren en stoere materialen centraal.

Stoere materialen

Aardse materialen zoals marmer, houtsoorten, keramiek, leer of rotan combineren prachtig met velours stoffen, zwart staal, messing, gekleurd glas en goud accenten. In deze duurzame woonstijl draait het om het gebruik van natuurlijke en eerlijke materialen met een unieke uitstraling.

Warme kleuren

Spiced Honey is een warme beige-gele kleurtint van Histor, die perfect combineert met warme donkere tinten en lichte pastels. Andere hippe kleuren in deze trend zijn o.a. beige, donkere bruintinten, aubergine, indigo blauw en groen tinten.

Lees meer

workshop kerst

UPDATE: Beide avonden zitten vol Lees meer

Japanse hulst – de ideale Buxus vervanger.

De Japanse hulst is een prachtige en sterke (haag)plant die het hele jaar door groen blijft. Lees meer

In een vogelvriendelijk ingerichte tuin kan er prima jaarrond gevoerd worden, vogels zijn namelijk verstandige eters. Van nature gaan zij op zoek naar een gevarieerd menu en zullen vogels nooit alleen leven van het voer dat er aangeboden wordt. Lees meer

koopzondag september

Vanaf aanstaande zondag zijn wij in de maanden september tot en met november weer de laatste zondag van de maand open. Kom gezellig langs en laat je inspireren door alle herfstkleuren.

Openingstijden:

12:00 – 17:00 uur