,

Interieurtrends 2021

We genieten van simpele dingen en onze behoefte aan rust en stabiliteit is sterker dan ooit. Dit merk je ook zeker aan de verschillende interieurtrends van 2021. We hebben diverse trends op een rijtje gezet.

Lichte houtsoorten

Licht hout staat natuurlijk mooi in een Scandinavisch interieur, maar als je het Scandinivische design samen voegt met Japanse minimalisme krijg je een nieuwe stijl genaamd Japandi. In deze woontrend zie je veel ronde vormen, lichte kleurtinten en houtsoorten aangevuld met zachte materialen.
Uiteraard staan de lichte houtsoorten ook ontzettend goed bij een industriële vibe in huis door er wat stoere elementen eraan toe te voegen. Denkend aan lichte MDF-platen en zwart stalen details. Spannend!

Duurzaam

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, en ook in de in onze interieur komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben. Een absolute pluspunt nu we weten dat er echt iets moet gebeuren in ons gebruik.

Een statement piece in huis

Een statement piece of te wel een pronkstuk in huis, is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een mooi uitgangspunt voor de rest van je interieur, en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look. Een pronkstuk kan een muur zijn, bijvoorbeeld omdat het in een opvallende muurkleur is geverfd, of omdat het een stoere bakstenen muur is. Ook kan dit een mooie plant in een bijzondere pot zijn. Kortom het is een object waar mensen direct naar kijken als ze een huis binnen komen.

Natuurlijke elementen

Heb jij al genoeg kamerplanten in huis, of ga je voor méér? Ook in 2021 is de natuur niet uit ons huis weg te slaan. Natuurlijk doen wij vrolijk mee met deze interieurtrend door verschillende kamerplanten en droogbloemen in huis neer te zetten, maar denk ook eens aan het gebruiken van natuurlijke materialen, zoals bamboe, rotan, hout en steen.

 

Kleurtrends

Bij alle nieuwe interieurtrends heeft Histor een kleurenpallet gemaakt met prachtige kleuren.

kleurentrend Earth
Haal buiten naar binnen met deze kleuren uit de natuur zoals blauwen en groenen. De tinten passen goed bij natuurlijk hout, vintage meubels, elegant keramiek en kamerplanten.

kleurentrend Expressive
Durf anders te zijn en combineer de Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground met fel roze, terracotta en rood. Deze kleuren zien er geweldig uit met moderne meubels, grafische patronen en lichte houten vloeren.

kleurentrend Trust
Combineer de kleur Brave Ground met aardse kleuren voor een warm, verwelkomend gevoel. Deze subtiele, ton-sur-ton tinten passen goed bij mid-century-meubels en luxe afwerkingen zoals koper, marmer en fluweel.

kleurentrend Timeless
De kleur Brave Ground combineert prachtig samen met zand- en kopertinten Deze neutrale kleur staat perfect bij een uitgebreide selectie wereldse meubels.