Een regenton, dat is toch zo’n groot, lomp ding dat nergens goed voor is? Helemaal fout! Het is namelijk allang geen lelijk ding meer.
Daarnaast is een regenton ook nog eens heel handig. Jaarlijks gebruiken we in de tuin zo’n tweeduizend liter aan kostbaar drinkwater. Jammer! Vang regenwater op met een regenton en geef het terug aan de planten.

Voordelen
Met een regenton in uw tuin doet u niet alleen uzelf, maar ook de natuur een plezier. Regentonnen hebben namelijk veel voordelen

• Kostenbesparend.
U kunt het opgevangen regenwater namelijk gebruiken om uw planten water te geven. Dat bespaart een hoop drinkwater. Drinkwater wordt de komende jaren steeds duurder doordat de zuivering ervan steeds lastiger wordt.

• Een waterbuffer tijdens periodes van droogte.
Herinnert u zich de afgelopen twee zomers nog? Door de extreme droogte werd water schaars. Het gevolg was dat uw tuin niet meer gesproeid mocht worden. Met een regenton is dat probleem verleden tijd, want u heeft altijd een eigen buffer om uw planten te blijven bewateren. Zo overleven ze ook droge periodes.

• Het is beter voor het milieu.
Behalve voor uzelf en uw planten is een regenton ook goed voor de natuur in het algemeen. De winning van drinkwater uit grondwater zorgt namelijk voor een dalende grondwaterspiegel. Door regenwater op te vangen en te gebruiken, bespaart u heel wat drinkwater. Dat komt de natuur ten goede.

De regenton van Elho

Om het nog milieuvriendelijker te maken, is de green basics regenton van Elho gemaakt van gerecycled plastic en met energie van hun eigen windmolen. Een win-win situatie dus! Deze green basics regenton kan makkelijk worden aangesloten op een regenpijp met behulp van een vulpijp (niet inbegrepen). De regenton vult zich automatisch tijdens een regenbui. Wanneer de ton vol is, loopt het overtollige water gewoon weer via de afvoer weg. De kraan is gepositioneerd op een ideale hoogte, waardoor u er gemakkelijk een gieter onder kunt plaatsen.

Tip
Vergeet niet het kraantje open te zetten tijdens een vorstperiode zodat het regenwater er dan uit kan lopen! IJs zet uit waardoor de regenton aan de binnenkant zou kunnen beschadigen.

Extra
Op de bovenzijde van deze regenton zit een speciale plantenbak. Fleur de regenton op met bloemen of planten en maak van deze green basics regenton gelijk een eyecatcher in uw tuin!