,

Water geven tijdens de zomermaanden

Planten hebben water nodig om te groeien en te bloeien. Geef je planten in de zomer vroeg in de ochtend of in de avond water. Gebruik het liefst regenwater voor in de gieter, sproei-installatie of microdrip systeem.

Regenwater

Gebruik voor je binnen en buitenplanten regenwater. Het regenwater bevat van nature bijna geen opgeloste stoffen. Hierdoor kunnen meststoffen opgelost in water voor een mooie uitbundige groei en bloei zorgen.

regenwater heeft de volgende voordelen:

  • van nature zacht, bevat geen kalk en is daarom beter voor je planten.
  • Bevat oligo elementen, goed voor binnen en buitenplanten.
  • Rijk aan mineralen.
  • Altijd op de juiste buitentemperstuur waardoor je planten niet schrikken.
  • Milieuvriendelijker en goedkoper.

Wanneer water?

Wanneer je water moet geven hangt van het seizoen af en de vochtigheidstoestand van de grond. Geef in de zomermaanden vroeg in de ochtend of in de avond water. Liever niet ‘s middags omdat het temperatuurverschil dan te groot is. Ook verdampt er op het heetst van de dag veel water zonder dat de planten er iets aan hebben. Geef nooit water in de felle zon, hierdoor kunnen de planten verbranden.

 

Gieter of sproei-installatie?

Geef je de planten water met een gieter, spuitpistool, microdrip systeem of sproeier? De automatische sproei-installatie is heel efficiënt, zeker als deze door een sproeicomputer wordt aangestuurd. Laat het aanleggen van een vaste sproei installatie over aan een hovenier. In het tuincentrum helpen wij u graag en geven wij persoonlijk advies over de diverse mogelijkheden die in uw tuin bruikbaar zijn. Met een gieter of tuinslang met spuitpistool sproei je veel gerichter en gebruik je niet onnodig water. Voor sproeiers hebben wij een groot aantal hulpstukken te koop. Wanneer je toch aan het water geven bent kun je gelijk vloeibare voedingsstoffen toevoegen voor een nog rijkere bloei.